En ole pitkään aikaan leiponut mitään, joten kun äiti ja sisko lupasivat tulla kyläilemään, niin ajattelin ilahduttaa heitä (ja itseäni) ja leipoa jotain hyvää. Suurin osa suklaa-kirjoistani on vanhempieni luona, koska järjestän siellä parin viikon päästä suklaajuhlat ystävilleni. Yksi kirja löytyi kuitenkin vielä omasta kirjahyllystä ja sieltä löysin tämän ohjeen.

Murotaikina:

225g voita
75g vaaleaa ruokosokeria
50g tummaa suklaata raasteena
275g jauhoja

Täyte:

350g vadelmia (pakastevadelmat sulatettuna)
25g tomusokeria
3 dl kuohukermaa
3 rkl maitoa
100g valkosuklaata sulatettuna
tomusokeria hunnutukseen

Ohje:

  1. Tee murotaikina: Vaahdota sokeri ja voi. Vatkaa sekaan raastettu suklaa ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja leikkaa siitä muotilla 18 n.8cm halkaisijaltaan olevaa pyörylää. Laita ne uunipellille ja paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.
  3. Tee täyte: Laita 100g vadelmia sivuun. Soseuta loput vadelmat ja tomusokeri kulhossa ja siivilöi. Ota 2rkl kermaa sivuun. Vaahdota loppu kerma kovaksi vaahdoksi, sekoita varovasti joukkoon sulatettu valkosuklaa ja maito.
  4. Lusikoi vadelmasosetta lautasille. Tiputa jäljelle jääneestä kermasta pieniä tippoja kastikkeen reunoille ja vedä cocktailtikuilla niihin koristekuvioita.
  5. Aseta yksi keksi vadelmakastikkeen päälle, lusikoi suklaakerma-seosta päälle ja asettele muutama vadelma päälle. Laita seuraava keksi kreemin päälle ja kokoa näin vielä yksi kerros. Hunnuta reilusti tomusokerilla.

Ohje löytyy Jacqueline Bellefontainen kirjasta Suklaa.