Aloitetaanpa sitten. Ensimmäinen resepti, jonka haluan jakaa teidän kanssanne on kaurakeksien ohje, jota olen pari kertaa testannut ja todennut toimivaksi.

Pidetään ystävieni kanssa kokkausiltoja aina säännöllisin väliajoin ja tämä resepti on peräisin eräältä hyvinkin onnistuneelta illalta, hyvää ruokaa ja loistavaa seuraa - yhdistelmä, jossa mikään ei voi mennä pieleen. Pari viikkoa sitten tehtiin näitä keksejä pahimpaan herkkunälkään ja keksit täyttivät tehtävänsä aivan loistavasti. Käytimme siskon kanssa maitosuklaata, mutta mikäpä estää käyttämästä tummaa- tai valkoistasuklaata, tai vaikka kaikkia kolmea suklaalaatua?

1239604902_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainekset:

125 g margariinia
2 dl fariinisokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
1-2 levyä valitsemaasi suklaata

Ohje:

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja jäähtynyt margariini. Sekoita hyvin. Lusikoi pellille nokareita taikinaa ja muotoile niistä keksejä. Paita uunissa noin 5-10 minuuttia ja vahdi, etteivät keksit pala. Sulata tällä välillä haluamaasi suklaata vesihauteessa. Anna keksien jäähtyä ennen kuin kastat ne suklaaseen. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa.