1239559196_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vielä ehtii pääsiäisherkkuja leipoa! Pikkusiskon kanssa leivottiin tänään sekä kinkkupiirakkaa että persikkarahkapiirakkaa, kun ystäväni tuli poikaystävänsä kanssa kyläilemään. Mukavaa oli ja piirakat maistuivat hyvin! En ole ennen tehnyt rahkapiirakkaa, mutta koska ensimmäinen kokeilu meni näinkin hyvin, niin tulen varmasti kokeilemaan uudemman kerran.

Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 tlk (425 g) persikoita
1 dl kuohukermaa
1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 (pienen) sitruunan mehu
2 munaa
2 rkl peruna-/maissijauhoja
2 tl vanilliinisokeria

Ohje:

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee ensin pohja: vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää muna. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot yhteen ja lisää taikinaan. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka ja painele pohjataikina tiiviistä pohjalle ja reunoille.

Tee seuraavaksi täyte: valuta, kuivaa ja viipaloi persikat. Asettele ne pohjataikinan päälle. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään ja kaada ne persikoiden päälle.

Paista uunissa noin tunnin ajan. Peitä paistamisen puolivälissä leivinpaperilla. Tarjoa piirakka kylmänä.