Joulu on ehdottomasti yksi vuoteni kohokohdista. Rakastan sitä tunnelmaa, joka siihen aikaa vuodesta vallitsee, rauhaa ja rakkautta. Kynttilän valo, lumikinokset, kauniisti koristeltu joulukuusi ja ihanat jouluherkut, siitä on vaikea pistää paremmaksi.

Joulun herkkuihin kuuluvat ehdottomasti ainakin piparit, joulutortut ja suklaa. Olen leiponut jo useampana jouluna suklaatryffeleitä, mutta sitä ohjetta en aio vielä täällä jakaa, vaan nyt jaan uudemman reseptin, jota kokeilin viime jouluna ensimmäistä kertaa. Mutta vaikka kevät alkaa pikkuhiljaa tännekin päin hiippailemaan, niin eihän se tietenkään ole mikään este näiden namupalojen tekemiselle.

Sain reseptin eräältä luokkalaiseltani, joka toi näitä herkkuja luokkamme pikkujouluihin ja kaikki olivat kyllä erittäin mielissään ja nämä herkut katosivat silmänräpäyksessä parempiin suihin, nopeat syövät hitaat-tyylillä. Ohjeesta tulee noin 25-30 herkkupalaa.

1239605011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainekset:

50 g voita
½ dl siirappia
1½ dl sokeria

Koristeluun: 200 g maitosuklaata

Ohje:

Sekoita kaikki ainekset, paitsi kuorrutesuklaa, keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Hämmennä seosta välillä ja kuumenna se kiehuvaksi. Kaada seos tasaiseksi levyksi leivinpaperille ja anna jäähtyä. Kun seos on jähmettynyt tasaiseksi, eikä ole enää kuumaa, sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se tasaisesti daim-levyn päälle. Jäähdytä jääkaapissa. Leikkaa palasiksi.

 

Nämä herkut ovat todella makeita, joten kovin montaa palasta ei voi kerralla syödä, mutta tälläisen suklaahirmun, kuin minä, suuhun ne uppoavat aika kiitettävästi.