Eilen kokattiin siskon kanssa edellisen ohjeen persikkarahkapiirakkaa sekä suolaiseksi tehtiin sitten tälläistä piirakkaa. Olen aikaisemmin tehnyt melko samantyylistä piirakkaa, mutta paprikat on korvattu ananaksella ja tuolloin käytin valmista pohjataikinaa. Nyt kuitenkin kokattiin myös pohjataikina itse, itseasiassa kaksi kertaa, koska ekasta satsista tuli sen verran vähän, ettei se oikein riittänyt suuren vuokamme pohjalle ja reunoille. Katsokaa sitten oman vuokanne ja taikinamäärän mukaan tarviiko sitä pohjataikinaa leipoa lisää.

1239559456_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjataikina:

1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita tai -leseitä
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:

100 g kinkkusuikaleita
½ paprika
2 dl juustoa
2 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
ripaus mustapippuria
1 tl kuivattua persiljaa

Ohje:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka. Tee pohjataikina: Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja nypi sitten huoneenlämpöinen margariini jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte: Pese ja kuutioi paprika. Ripottele kinkkusuikaleet ja paprikat pohjalle, ripottele juustoraaste päälle. Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet keskenään ja kaada seos piirakan päälle. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia.