Rakastan mozzarella-juustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, joten miten ruoka, joka yhdistää näitä kahta voisi mitenkään maistua pahalta? Nämä leipäset valmistuvat salamana ja ovat loistavaa iltapalaa vaikka kavereiden keskeiseen leffailtaan. Leipäset ovat toki parhaimmillaan lämpiminä, kun juusto vielä venyy ja paukkuu, mutta seuraavana aamuna nämä maistuvat vielä oikein hyvin.

1246809785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 dl vettä
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
3½ dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
½ dl öljyä

Täyte:

1 tlk (200g) aurinkokuivattuja tomaatteja
200g mozzarellajuustoa
pizzamaustetta
ketsuppia

Ohje:

Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja kuivahiiva. Lämmitä vesi 42asteiseksi ja sekoita sen joukkoon sokeri, suola ja kaurahiutaleet. Yhdistä seokset ja alusta taikina. Lisää öljy ja vaivaa. Lisää tarvittaessa vielä jauhoja. Jätä taikina kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.

Viipaloi tällä välin tomaatit ja juusto. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään osaan. Kauli taikinapalloista suunnilleen saman kokoisia ympyröitä. Nosta kaksi ympyrää leivinpaperilla päällystetylle pellille ja sivele ne ketsupilla. Ripottele juustoa ja tomaatteja päälle ja mausta pizzamausteella. Nosta toiset kaksi ympyrää ainesten päälle ja ummista reunat tiiviisti. Paista 200asteisessa uunissa 10-15minuuttia.