Tein näitä reilu kuukausi sitten kun halusin viedä työssäoppimispaikkaani jotain kiitokseksi mukavalle työporukalle. Tein nämä Olivia lehden ohjeen mukaan, jossa huomasin, että ohjeesta puuttui kokonaan suklaan lisääminen taikinaan. Noh, onneksi muistin lisätä suklaan, eikä se jäänyt odottelemaan pöydälle. Lisäsin nyt tähän ohjeeseen suklaa lisäämisen, jottei se ensi kerralla unohtuisi. Työporukka tykkäsi näistä oikein kovasti ja itsellenikin nämä maistuivat vähän turhankin hyvin!

1248415112_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainekset:

150g tummaa-/maitosuklaata
100g sulatettua voita
2 munaa
1 dl ranskankermaa
2 dl sokeria
3½ dl jauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

100g suklaata
50g voita
n. 2dl tomusokeria

Koristeeksi:

Marianne Crush-rouhetta

Ohje:

Leikkaa suklaa rouheeksi. Sulata se ja anna jäähtyä. Riko munat yksitellen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon sulanut ja jäähtynyt voi ja ranskankerma. Lisää suklaa. Sekoita sokeri, jauhot, sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää jauhoseos munaseokseen nopeasti. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, testaa kypsyys tikulla.

Tee kuorrute: Kuumenna kattilassa voi ja suklaa, kunnes voi ja suklaa alkavat sulaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri, kunnes seos on levitettävää. Levitä kuorrute muffinseille ja koristele Marianne Crush-rouheella.