Ah, on aika harvoja ruokia, joista tykkäisin enemmän kuin erilaisista pastoista. Omat reseptikirjat ovat täyttyneet erilaisilla pastaresepteillä, joten niitä tullaan varmasti näkemään täällä enemmän kuin tarpeeksi. Toisaalta yritän myös vähän vähentää tätä pastan mussutusta, sillä onhan sitä terveellisempiäkin ruokia keksitty, varsinkin kun kerman jättää kastikkeesta pois. Joskus sitä on kuitenkin luvallista herkutella, joten tämä pekonilla höystetty herkkupasta on siihen aivan oiva vaihtoehto.

1239559629_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainekset:

spagettia
1 kasvisliemikuutio
1 pkt pekonia
1 pkt herkkusieniä
2 dl ruokakermaa
100 g tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria

Ohje:

Keitä pasta kasvisliemikuution kanssa kypsäksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista pekonia ja kuullota sipuleita pannulla, kunnes pekoni on melkein kypsää. Lisää pestyt ja viipaloidut herkkusienet pannulle. Paista kunnes pekoni on kypsää ja sienet pehmenneet. Lisää ruokakerma ja tuorejuusto, sekoita. Mausta mustapippurilla.