Helatorstai meni mukavasti ystävien kanssa leffaa katsellen, korttia pelaillen ja hyvää ruokaa syöden. Ystäväni oli löytänyt tälläisen reseptin Valion-lehtisestä ja ajateltiin testata sitä. Suurin syy oli, että ostin viime viikolla ihka ensimmäisen muffinssivuokani, jota piti tietysti päästä testaamaan. Päätettiin kuitenkin laittaa taikina vielä paperisiin vuokiin, jottei jouduttaisi niin kovasti tiskaamaan. Vuoan ansiosta muffinsseita tuli täydellisen muotoisia!

Aika lastenkutsu-herkkujahan noista tuli, mutta meille ainakin maistui oikein hyvin. Päälle olisi kuulunut laittaa tuoreita mansikoita, mutta niiden puuttuessa ripottelimme nompparelleja kuorrutteelle ja aika namun näköisiä niistä tuli!

1242987806_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

2 munaa
1 dl sokeria
2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 dl juoksevaa oivariinia
100g suklaarouhetta (taloussuklaa)
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Koristeluun:

½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
100 g appelsiini-tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
6 mansikkaa

Sekoita keskenään munat ja sokeri. Lisää kerma, oivariini ja rouhittu suklaa. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita muna-sokeriseokseen nopeasti, ettei taikina sitkisty. Nostele taikinaa pieniä nokareita voideltuun muffinivuokaan tai paperimuotteihin. Paista noin 20minuuttia 200 asteessa.

Tee kuorrute. Yhdistä kerma, tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa kuorrutteesta sopivan kuohkeaa ja levitä muffineiden päälle. Koristele mansikoilla tai nompparelleilla.