Syksy lähestyy salakavalasti. Ihania lämpimiä kesäpäiviä on kyllä vielä jäljellä, mutta vääjäämättä ilmat alkavat kylmetä ja illat pimetä. Siksi haluan jakaa yhden pitkäkestoisista suosikkiresepteistäni teidän kanssanne.

Kun haluan syödä jotain kevyttä, nopea tekoista ja lämmintä teen tomaattikeittoa. Tämä on syksyisin ihana ruoka, kun ulkona sataa räntää ja on pimeää. Tykkään tulisesta ruoasta, joten chili-tomaattimurska toimii minulle, jos kuitenkin haluaa keittoon uutta makua, kannattaa testata yrttitomaattimurskaa ja lisätä keittoon muutenkin vähän tuoreita yrttejä jos sellaisia sattuu keittiöstä löytymään. Ja mitäpä tämäkään keitto olisi ilman muhkeita, vastapaistettuja sämpylöitä?

Myös tuorejuuston makua vaihtelemalla saa keittoon uutta makua. Yleensä kun käytän chili-tomaattimurskaa niin lisään tuota tomaatti-basilika-tuorejuustoa, sillä se vähän pehmentää tulisuutta.

1245930096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainekset:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 prk tomaattipyreetä
500g chili-tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
n.3dl vettä
1tl hunajaa
½prk tomaatti-basilika-tuorejuustoa/tomaatti-chili-tuorejuustoa
Yrttejä

Ohje:

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja hieman tomaattipyreetä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio. Anna kiehua hetki ja lisää tuorejuusto ja hunaja. Mausta yrteillä makusi mukaan.