Tein tätä kakkua jo jokin aika sitten. Kuten blogistani on ehkä saattanut huomata rakastan suklaata ja makeaa. Suklaa pelastaa pahan päivän ja kun siihen yhdistää vielä pähkinöitä, niin paikka taivaassa on taattu. Tykkään työstää suklaata ja pidänkin ystävilleni vuosittain suklaajuhlat syntymäpäiväni kunniaksi. Marraskuussa on siis taas luvassa paljon erilaisia suklaaherkkuja, joita varmasti tännekin laittelen. Viime vuoden herkut, eivät menneet aivan nappiin, joten tänä vuonna pitää taas vähän suunnitella paremmin ja testailla etukäteen. Tämä kakku voisi hyvinkin päästä listalle, sillä ystäväni eivät tätä ole vielä päässeet maistamaan.

1239472567_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainekset:

Pohja:

90g paahdettuja ja kuorittuja hasselpähkinöitä
140g hienoa sokeria
90g pilkottua tummaa eli väkevää suklaata
180g pilkottua taloussuklaata
180g pilkottua suolatonta/vähäsuolaista voita
4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1tl vaniljasokeria
30g vehnäjauhoja
1/4tl suolaa
1/4tl viinikiveä (itse korvasin tämän 1/4tl leivinjauhetta, joka ilmeisesti sisältää viinikiveä, tai niin ainakin googlen kautta löydetty sivusto väitti ;) Mutta viinikiveä saa siis apteekista, jos sitä haluat)

Koristelu:

1 annos suklaakuorrutetta
30g valkoistasuklaata
30g maitosuklaata

Suklaakuorrute:

90g tummaa eli väkevää suklaata
90g taloussuklaata
125g suolatonta/vähäsuolaista voita
1rkl siirappia

Ohje:

  1. Paahda hasselpähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin 8min. Ota pähkinät uunista ja anna hetki jäähtyä. Kaada sitten kaikki pähkinät keittiöpyyhkeen sisään ja hiero niistä pyyhkeellä kuoret pois. Jauha sitten pähkinät ja 2rkl sokeria. Sulata suklaat voin kanssa vesihauteessa ja jätä odottamaan.
  2. Vatkaa keltuiaiset ja 90g sokeria paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon lämmin suklaaseos ja vaniljasokeri. Sekoita keskenään jauhot ja suola sekä hasselpähkinä-sokerijauho ja lisää ne suklaaseokseen.
  3. Vatkaa valkuaiset ja viinikivi(leivinjauhe) pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista (90g) ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  4. Lisää isolla metallilusikalla lusikallinen vaahtoa suklaaseokseen ja sekoita varovasti. Sekoita sitten loputkin vaahdosta mukaan. Kaavi taikina voideltuun vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 190 asteisessa uunissa noin 35-40minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä ritilällä ja kumoa sitten kakkualustalle.
  5. Valmista suklaakuorrute: Sulata suklaat muiden ainesten kanssa vesihauteessa ja sekoita välillä. Levitä neljännes kuorrutteesta kakun päälle sitomaan pinnan muruisuutta (tai kuten itselläni, kaada kaikki kuorrute kakun 'kuoppaan' ja levitä tasaiseksi). Anna jähmettyä jääkaapissa. Peitä kakku lopulla kuorrutteella, jos kuorrute on jähmettynyt, voit sulattaa sitä vesihauteessa.
  6. Sulata koristeluun tarvittavat suklaat erikseen vesihauteissa ja pursota vuoron perään kakun päälle ympyröiksi. Muotoile kuvio vetämällä viivoja puikolla kakun pintaan.
  7. Nauti! Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kera!